• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Ravi en Linda

Afgelopen week gaf ik bloemen weg op een bijzondere plek in Leiden: de Meelfabriek. Dit is een oude fabriek die al een tijdje leeg staat. Om de leegte op te vullen worden er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd. Van de buitenkant is het naar mijn mening al een imposant gebouw en om er binnen rond te lopen is echt geweldig. Global Imaginations is de naam van de tentoonstelling die op dit moment wordt georganiseerd. Er is werk te zien van verschillende artiesten uit de hele wereld. Inmiddels ben ik er zelf al drie keer geweest en wat is er nou leuker dan bloemen weggeven op een plek die voor jou bijzonder is?

De bloemen die ik weg zou geven kocht ik op de markt. Het was nog zo’n heerlijke nazomer dag, dus een feestje om even op het gemakje rond te struinen. Ik vond een mooi wit en roze boeketje en besloot om deze mee te nemen. Aanvankelijk met het idee eentje voor mijzelf en eentje voor een vreemde, maar dat liep toch net iets anders!

Met in elke hand een bosje bloemen fietste ik door de stad, richting de fabriek. Omdat ik er al eerder was geweest en al wist hoe het er uitzag, besloot ik de bloemen te geven aan de persoon die achter de kassa stond. In dit geval was dat Linda. Ik vertelde dat ik haar graag een bloemetje wilde geven. Haar reactie was “Waar heb ik dat aan te danken?” Mijn antwoord was dat ik het leuk vind om zomaar iets aardigs te doen voor iemand anders. Wat blijkt? Linda geeft met dezelfde reden ook zomaar rozen weg! Hoe toevallig is dat? Verrast sprak ze de vrouw aan die achter haar liep: “Kijk eens ik heb zomaar deze bloemen gekregen!” Ik stond nog met een tweede bosje in mijn hand en ik dacht “waarom geef ik deze niet ook gewoon weg?” Net zo leuk! Dus gaf ik het tweede bosje aan Resi, de projectleider van de tentoonstelling. Ook Resi was super verrast en vond het ontzettend leuk om de bloemen te mogen ontvangen “Ik krijg er helemaal rillingen van” zei ze.

Natuurlijk moest er nog een foto gemaakt worden van Linda en Resi, uiteraard bij een poster van Global Imaginations. Linda vroeg of ze de bloemen op deze plek mocht neerzetten, zodat meerdere mensen ervan konden genieten. Toen ik een paar dagen later kwam om de tentoonstelling nogmaals te bezichtigen stonden de bloemen er nog!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontmoetingen van Bloemen Voor? Volg ons op Facebook en Instagram.

Liefs,

Evelien