• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor de UVA-studente

Afgelopen weekend zei ik voor 5 maanden 'Goodbye' tegen mijn lieve zusje en 'Hello' tegen een vreemde - met een bloemetje - op Schiphol.

Zusjelief is avontuurlijk aangelegd en vertrok afgelopen weekend voor 5 maanden naar Zuid - Amerika. Aan La Familia de leuke taak om haar liefdevol uit te zwaaien en dus stond ik op zaterdagmorgen om 08:00 op Schiphol. De rest van de familie was er nog niet en om mijn tijd leuk te overbruggen ging ik op pad met een bloemetje. Daarbij houd ik ervan om mensen een warm welkom te geven en daar is Schiphol natuurlijk een goede plek voor.

Ik liep een bloemenwinkel op Schiphol binnen en koos uiteraard voor tulpen. Typisch Nederlands en dat vond ik wel bij de setting passen. Het kiezen van de kleur was ook niet moeilijk: oranje. Ik wilde de bloemen geven bij een echte 'hello-goodbye' aankomsthal (van dat leuke ncrv programma met Joris), maar die was erg leeg. Ik liep daarom weer terug naar de centrale hal om daar het bloemetje uiteindelijk weg te geven.

Ik zag een meisje zitten - druk op haar mobiele telefoon - en gaf de bloemen aan haar. "Do I need to pay for this?” vroeg ze zich af. “No it's just a gesture of kindness” antwoordde ik. Ze was er erg blij mee en zoiets was haar nog nooit overkomen. Ze vertelde me dat ze hier voor een jaar aan de Universiteit van Amsterdam komt studeren. Ze was net geland, maar ze was nog op zoek naar een slaapplek. Ze kon namelijk pas op maandag haar nieuwe appartement in, dus ze zocht nog een plek waar ze het weekend kon overbruggen. Ze kwam uit Shanghai en wilde graag met de metro naar de stad reizen. Ik vertelde haar dat ons metronetwerk inimini is vergeleken met de grote wereldsteden dus dat dat niet ging vanaf Schiphol. Ook waren er veel werkzaamheden op de rails rondom Schiphol waardoor de trein nemen ook al geen optie was…

Ik hielp haar op weg en vertelde meteen alle leuke dingen van Amsterdam. Ook belde ik een hostel om te vragen of ze nog plek voor haar handen. Dat hadden ze gelukkig, dus haar bedje was inmiddels geregeld. ”You are my lifesaver, You are my lifesaver" bleef ze maar herhalen. Heel lief, maar ik denk dat dat wel meeviel;) We kletsten uiteindelijk wel een half uur. Door al die gezelligheid vergat ik helemaal haar naam te vragen!

Het was een erg leuk weg-geef-moment en ik hoop dat ik haar een leuke eerste indruk van Nederland en de mensen heb kunnen geven.

Wil je op de hoogte blijven van Bloemen Voor? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Liefs,

Anne