• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Amber en Isabel

Afgelopen woensdag was ik in Breda om gezellig bij te kletsen met twee vriendinnetjes die daar wonen. Ik ben een import-Amsterdammer en mijn roots liggen in Brabant. Ik spring daarom regelmatig in de trein om af te spreken (en te kroelen) met vriendinnen of famille. Ik had beide vriendinnen al veel te lang niet gezien dus het was tijd om weer eens met ze af te spreken! Terwijl de trein mij naar het zuiden bracht, bedacht ik me om de volgende dag bloemen in Breda te geven. Ik heb namelijk nog nooit bloemen in Brabant gegeven en dat kan natuurlijk niet als dat de plek is waar je bent opgegroeid.

Nadat ik wakker werd (met een inimini kater) en flink was verwend met een heerlijk ontbijt door Jantien pakte ik de bus en ging ik op zoek naar een bloemenwinkel. Ik stapte de bus uit en vroeg eigenlijk meteen aan de eerste persoon die ik zag waar ik bloemen kon halen. Dat wist ze niet, maar twee omstanders hadden mijn vraag gehoord en gaven antwoord op mijn vraag. Heel fijn dat ze me zo spontaan hielpen en de weg wezen.

De bloemenwinkel waar ik naar toe was gestuurd, was prachtig maar ook heel duur. Nu zijn mijn bosjes bloemen altijd ‘klein maar fijn’ en vind een boeket van 20 euro nooit zo nodig. Het gaat immers om de gedachte van het geven en vind een bosje van een paar euro ook al leuk. Nu was er afgelopen donderdag geen markt in Breda, dus kocht ik mijn bloemen bij de Albert Heijn. Het werden paarse gladiolen.

Ik ging naar een notenwinkeltje waar Isabel en Amber achter de balie stonden. “Oh wat super lief, echt heel leuk” zei Amber enthousiast na mijn verhaal. De meiden vonden het initiatief erg leuk en vroegen zich af hoe ik op dit idee ben gekomen. “Ik stond bij een bloemenkraam en dacht opeens, waarom koop ik niet een bosje extra voor een vreemde” vertelde ik. Nadat ik de bloemen had gegeven, kwamen er ook een aantal studenten de winkel binnengestormd die bezig waren met hun intreeweek. “We hebben een verzoek, we moeten overleven zonder geld, hebben jullie misschien iets”. “Jullie hebben wel bijzondere verzoeken binnen in 5 min” zei ik lachend tegen Amber. “Eerst kom ik binnen met bloemen en nu dit;) Succes ermee en veel plezier met de bloemen” sloot ik onze ontmoeting af. De meiden bedankte me nogmaals voor de bloemen en voordat ik weer richting Amsterdam ging dronk ik nog een theetje met vriendinnetje Lois om nog even kort terug te blikken op de hilarische avond.

Mijn eigen gladiolen heb ik trouwens gewoon op de Dappermarkt gehaald. Vriendlief is er ook erg blij mee. Ik quote: “Zo dit keer zijn het bijna geen bloemen meer, maar halve bomen”. De volgende keer misschien iets in huis halen wat minder kolossaal is;)

Wil je op de hoogte blijven van Bloemen Voor? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Liefs,

Anne