• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Pat

Yeah, zomer! Dit betekende voor mij dat ik 3,5 week naar Canada zou gaan. Daar woont namelijk een vriendin van me die ik heb ontmoet toen we beiden in Zwitserland woonden en werkten als Au Pair. Ik keek al heel lang uit naar deze reis! Ook had ik al bedacht dat ik hier bloemen weg wilde geven om te zien of de reactie verschilt van de reacties in Nederland.

We besloten de bloemen in de supermarkt te halen aangezien er hier niet zo veel bloemenkramen zijn als in Nederland. Ik had een mooi bosje bloemen gevonden. Ik wilde de bloemen dit keer niet in een drukke omgeving weggeven, maar bij mensen aanbellen en ontdekken hoe ze zouden reageren. De huizen hier liggen alleen best ver uit elkaar dus besloten we met de auto een rondje te rijden in het dorp.

We kwamen uit bij een hele grote boerderij en we zagen een jonge jongen druk bezig in de tuin. We besloten om de bloemen hier weg te geven omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar het verhaal achter de grote boerderij. De jongen aan wie ik de bloemen gaf heet Pat. Hij is 23 jaar en studeert rechten in de stad Halifax. Hij was een weekje terug bij zijn ouders en heeft hiervoor zijn hele leven op de boerderij gewoond met zijn ouders. Toevallig is deze boerderij de 'oudste familie boerderij in Canada'. Hij is van plan om het bedrijf over een paar jaar van zijn ouders over te nemen.

Pat reageerde verbaast toen ik zei dat de bloemen voor hem waren. Hij had er nog nooit van gehoord en vond het een super leuk idee. Over het algemeen houden mensen hier ook heel erg van bloemen vertelde hij, vooral omdat veel families oorspronkelijk uit Nederland komen. We mochten gelijk binnen komen om wat te drinken en hij liet ons de boerderij zien. Ik vind de Canadese mensen echt super vriendelijk en gastvrij! Pat vertelde mij dat zijn overgrootouders Nederlands zijn en de boerderij dus eigenlijk ook een klein beetje Nederlands is. Hoe toevallig is dat!?

Ik vond het een super ervaring om de bloemen in Canada weg te geven. De reactie kwam vrijwel overeen met de reacties in Nederland. Ik denk dat de meeste mensen het gewoon super fijn vinden om een keer iets spontaans te krijgen en het een goed idee vinden om dit te doen! Het geeft me elke keer weer een goed gevoel als ik de bloemen heb weggegeven en blijf dit dan ook zeker doen.

‘Helaas’ is het volgende bosje bloemen dat ik weg geef weer in Nederland! Op de hoogte blijven van Bloemen Voor? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Liefs,

Julia