• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Femke en Sanne

Afgelopen twee weken was ik lekker in Frankrijk, waardoor ik al een tijdje geen bloemen had gegeven. Een ‘Bloemen Voor op Reis’ editie leek me leuk, alleen waren we het grootste gedeelte van onze vakantie op een eilandje waar geen bloemenwinkel te bekennen was…

Anyway: eenmaal terug in Amsterdam ging ik de volgende dag meteen op pad om bloemen te geven. Ik wilde deze bloemeneditie graag in het kader van de Gay Pride zetten, aangezien deze afgelopen weekend plaatsvond in Amsterdam. Het allerliefst wilde ik bloemen geven tijdens de Gay Pride zelf, maar dit leek me niet zo praktisch voor degene die de bloemen zou ontvangen. Tijdens de Gay Pride is het gigantisch druk + je bent de hele dag op touw = niet handig met bloemen. Daarom besloot ik een plek te zoeken waar de Gay Pride zichtbaar werd gevierd en dus startte ik 'mijn hunt' naar een huis/restaurant/café met een regenboogvlag.

Ik kocht de bloemen op de Dappermarkt, aangezien m’n vaste bloemenman man Niels is gesloten:( Super jammer, maar gezien de tijd dat hij de bloemenstal runde (58 jaar!) ook wel begrijpelijk. Ik koos roze lelies uit en met twee bossen onder de arm ging ik op zoek naar een regenboogelement. In een straat bij mij om de hoek zag ik dat iemand op de derde verdieping een regenboogvlag buiten had hangen. Nu vond ik het alleen best spannend om zomaar bij iemand thuis aan te bellen en liep door zonder dat ik er erg in had. Stom eigenlijk, maar goed zo zie je maar dat je nooit bent uitgeleerd met buiten je comfort-zone treden ;)

Uiteindelijk kwam ik bij de Jonge Admiraal terecht waar ze een grote regenboogvlag buiten hadden hangen + een regenboog breiwerkje om een lantaarnpaal (gemaakt door het breibankje). Regenboogelementen everywhere. "Dit is mijn weg-geef-locatie voor deze week" dacht ik hardop. Ik gaf de bloemen aan twee meiden die op het terras zaten: Femke en Sanne. Ze waren erg blij met de bloemen en vonden het erg leuk om ze te krijgen. "Wonen jullie samen of maak ik nu maar één van jullie blij met deze bos bloemen?" vroeg ik aan de meiden, omdat ik ze graag allebei wilde blij maken met de roze lelies. "Nog niet, maar we gaan ze gewoon delen, super leuk" reageerden de meiden. Na dit leuke weg-geef-moment was ik klaar voor de Gay Pride en besefte ik maar weer hoe fijn het is om in een land te wonen waar iedereen zichzelf kan zijn.

Wil je op de hoogte blijven van Bloemen Voor? Volg ons dan Facebook, Twitter en Instagram.

Liefs,

Anne