• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Trust

Zoals jullie misschien al op de Facebook van ‘Bloemen Voor’ zagen kreeg ik afgelopen weekend post. En wat voor post! Ik kreeg drie mooie kaarten en een financiële bijdrage voor het kopen van bloemen. Echt heel erg lief! De foto en de quotes komen uit tijdschrift ‘Vriendin’, omdat ik daar een tijd geleden in stond met het idee van Bloemen Voor. “Lieve Anne, zomaar een kaartje voor jou. Wat een leuk artikel van jou in de vriendin. Een heel mooi initiatief en fijn dat jij er bent, om zo vooral Amsterdam wat mooier, spontaner en fleuriger te maken”. Dat verdient een bloemetje voor jezelf en evt iemand anders. Ga zo door!” stond er op het kaartje. Dit postpakketje maakte me helemaal blij en plande meteen met mezelf een bloemendate in;)

Een tijd geleden ontdekte ik via Facebook koffiebar/lunchroom Trust aan de Albert Cuypstraat en het leek me leuk om daar bloemen te gaan geven. Ik vind het concept van Trust helemaal te gek. Je bestelt gewoon een lekker koffietje of een broodje net zoals je dat overal doet. Als je de menukaart van Trust bekijkt, zie je al snel dat dit tentje anders is dan andere: er staan helemaal geen prijzen op. Het idee van Trust is dat je betaalt wat goed voelt.

Ik liep met een mooie bos zonnebloemen (hoe zomers!?) Trust binnen en trof Hugo aan achter de ‘kassa’. Ik vertelde mijn idee en gaf de bloemen aan hem. “Wat een mooi initiatief, super mooi” zei Hugo enthousiast. Ik merkte totaal geen achterdochtigheid over het feit dat hij de bloemen zomaar kreeg en hij was voornamelijk enthousiast. Vertrouwen alom in dit mooie zaakje en Trust doet zijn naam zeker eer aan:) Ik was benieuwd naar het concept en Hugo vertelde me er meer over. Ik kwam erachter dat je mag betalen wat je voelt en niet zozeer wat je het ‘ waard' vindt. Je betaalt wat je hart zegt wat je wilt geven.

Op de menukaart staat ook: “Pay as you feel, feel as you pay. What you send out comes back your way”. Naar aanleiding van deze quote hadden Hugo en ik het over het feit dat ik ook iets terug krijg van het geven van de bloemen. Namelijk een positief gevoel en een fijne energieboost. Soms zeggen mensen wel eens “Wat krijg je terug van de bloemen?” Ik zeg dan dat het me vrolijk maakt en dat ik er energie van krijg. “Zie je wel, dan wil je er toch wel wat voor terug en dan is het dus niet helemaal belangeloos?” hoor ik heel af en toe als kritische noot. Een interessante discussie. Zelfs wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de vraag of je écht iets helemaal belangeloos kan doen voor iemand of niet. Of het nu wel of niet kan, zowel de bloemenontvangers als ik worden er vrolijk van. Wat de wetenschap of wie dan ook zegt.

Bloemen thuis

Wil je op de hoogte blijven van Bloemen Voor? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Liefs,

Anne