• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Linda

Ik was twee weken in New York om officieel mijn afstuderen te vieren. Een paar jaar geleden (inmiddels alweer zeven) heb ik daar een paar maanden gewoond om een talencursus te volgen en ein-de-lijk ging ik weer eens terug.

De eerste week (her)ontdekte in de stad gezellig met vriendlief en de tweede week bleef ik achter in mijn uppie. Af en toe vind ik het heerlijk (en stiekem ook een beetje stoer) om alleen op reis te gaan, omdat ik dan hele andere dingen beleef en ervaar dan wanneer ik met iemand anders reis. In mijn tweede week alleen wilde ik graag bloemen geven, omdat ik erg benieuwd was hoe Amerikanen hierop zouden reageren.

Vorige week maandag begon ik mijn dag in het Guggenheim museum. Dit viel helaas een klein beetje tegen, omdat een super groot gedeelte van het museum was afgesloten wegens de opbouw van een nieuwe tentoonstelling:( Ondanks dat de tentoonstelling tegenviel was het alsnog tof om er te zijn, omdat ik het gebouw echt prachtig vind. Na het Guggenheim ging ik naar een foodmarket, aangezien ik echt dol ben op eten. Ik verwende mezelf met sushi ennnn ik zag ook een bloemenkraam staan! Eerst wilde ik die dag geen bloemen geven omdat het verschrikkelijk regende, maar toen ik de bloemenkraam zag staan dacht ik: ‘Ach ik en de bloemen overleven die druppels wel’. Helaas kon ik niet een bosje voor mezelf (en mn roomies) kopen, omdat m’n kamer in m’n hostel echt te klein was. Dit keer dus alleen bloemen om te geven.

Ik was al in de buurt ‘Upper East Side (voor de Gossip Girl kijkers onder ons: je weet wel, waar Blair en Serena wonen) en ik besloot om in deze buurt te blijven. Ik wilde graag het bosje in een winkeltje geven, omdat het me leuk leek om de bloemen aan een ‘echte’ New Yorker te geven. Toeristen blijven vaak maar even en het leek me zonde als de bloemen al na een paar dagen werden weggegooid. Op de weg naar de foodmarket had ik een super schattig winkeltje gezien en het leek me leuk om daar het bosje bloemen te geven. Eenmaal aangekomen was het winkeltje gesloten dus struinde ik verder door Upper East Side. Ik zocht naar leuke winkeltjes, maar nergens kreeg ik ‘het gevoel’ hier ga ik ze geven!

Een paar blocks verder zag ik Linda op straat staan. Ondanks de regen en het idee dat ik de bloemen eigenlijk in een winkeltje wilde geven dacht ik: ‘Ja ,ik ga ze aan haar geven!’ Ik vertelde mijn verhaal aan Linda en ze keek lichtelijk verbaasd. Toen ik zei: “It’s just a gesture of kindness” kreeg ze een grote glimlach op haar gezicht en zei ze: “Oh my god, that is so sweet!”. Ze vertelde me dat ze het een ontzettend leuk gebaar vond en dat ze dol is op bloemen.

Ik vond het super leuk om een keer een bosje in het buitenland te geven, maar vond het tegelijkertijd ook veel spannender dan wanneer ik de bloemen in Amsterdam geef. Ik denk dat, dat kwam doordat ik een beetje aan het zoeken was naar een weg-geef-locatie en New York een onbekend 'bloementerrein' was. Ik houd eventuele buitenlandedities er wel zeker in. Wat een leuke manier om een stad of land vanuit een ander perspectief te bekijken:)

Wil je op de hoogte blijven van Bloemen Voor? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Liefs,

Anne

Bloemen voor Linda.jpg

Bloemen voor Linda

Bloemen voor Linda2.jpg

Bloemen voor Linda3.jpg

De straat waar ik Linda ontmoette

1..jpg

De bloemenstal

Bloemen voor Linda5.jpg

New York