• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Hans, Florien en Karel

’s Ochtends vroeg fietste ik naar hetzelfde bloemenstalletje als waar ik de vorige keer ben geweest. Tsja, als je eenmaal goed geholpen wordt is het fijn om weer terug te gaan en ook dit keer was het weer een positieve ervaring. Ik kon zo slecht kiezen welke bloemen ik wilde.. De roosjes waren weer super mooi, maar die had ik de vorige keer al gekozen dus dat was geen optie. De dame van het bloemenstalletje hielp mij bij mijn keuze en maakte twee mooie bosjes roze gerbera’s met wat groen ertussen. Zo! Met deze twee schattige boeketjes ben ik klaar voor mijn tweede weg-geef-moment! Maar waar zal ik naar toe gaan?

Ik gunde mijzelf wat tijd om na te denken wat het zou worden, maar een paar uur later was ik er nog steeds niet over uit. Ik besloot maar gewoon naar de stad te fietsen en mijn ‘gevoel’ te laten kiezen. Het was een prachtige dag en het was druk in de stad. Ik vond voor mijn fiets een mooi plekje op de brug en kon zo nog even een mooie foto maken, uiteraard met de bloemen achterop mijn fiets;)

Ik liep langs de cafétjes en winkels en al snel viel mijn blik op een niet al te opvallende etalage, namelijk die van een galerie. Zoals ik al vertelde zou ik op mijn gevoel afgaan en hierbij dacht ik meteen: ja! Maaarrrr ik ging niet meteen naar binnen…Ik besloot nog even een klein rondje te lopen, maar ondertussen keek ik al niet meer naar eventuele volgende opties. Ik begon in mijn hoofd een gesprek met mijzelf: Zou dat leuk zijn een galerie? Ja, waarom niet? Ik ben nog nooit in een echte galerie geweest, dus dit is meteen een mooie kans! Hoe zouden de mensen zijn die in een galerie werken en hoe gaan ze reageren? Haha, terwijl ik dit opschrijf moet ik lachen om mijn eigen gedachtes. Meteen van alles afvragen in plaats van gewoon te doen! Stom eigenlijk, dat ik stiekem bang ben voor een negatieve reactie of een afwijzing. Maar goed, ik laat me daar dus niet door tegenhouden en stap gewoon naar binnen!

Eenmaal binnen trof ik Hans, (de eigenaar) Florien (een vriendin van Hans) en Karel (de teckel van Florien) aan. Nadat ik mijn verhaal had gedaan, zag ik een lach op het gezicht van Hans en kon ik merken dat hij verrast was door deze actie! Zijn reactie was dan ook: “Maar ik schei er over een aantal dagen mee uit!” “Waarmee?” Vroeg ik. “Dan hou ik ermee op en neem ik een sabbatical!” Op mijn vraag hoe hij die zou invullen zei hij: “Nou gewoon genieten en natuurlijk ook van dit bloementje!” Wat een leuke reactie☺ Nog even een leuke foto, inclusief Karel, bij het mooiste schilderij van de galerie en ik ging weer verder met het genieten van deze prachtige dag, waarin dit weg-geef-moment zeker een aandeel heeft gehad!

Wil je op de hoogte blijven van 'Bloemen Voor'? Volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.

Liefs,

Evelien

Bloemen voor Hans, Florien en Karel

Klaar voor het weg-geef-moment

#Leiden #Geberas #Evelien #Galerie