• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Stefanie

Dit weekend kwamen vrienden uit Canada over om bij ons te logeren, gezellig! We hadden een drukke planning, want onder andere het Keukenhof, Anne Frank huis en een boottocht door de grachten stond op de planning. Ook verkenden we Amsterdam en toerden we door Waterland (mijn geboorteplaats). Kortom: druk, druk, druk, maar wel heel erg leuk! Ik verheugde me vooral op het bezoek aan de Keukenhof en dat voldeed helemaal aan m'n verwachtingen. Al die bloemen waren echt heel erg mooi om te zien:)

Zaterdagochtend was regenachtig, maar dat weerhield ons er niet van om de stad in te gaan. Om 09:00 uur stonden wij in de twee uur durende wachtrij voor het Anne Frankhuis. We zijn uiteindelijk snel uit deze wachtrij gestapt - heel jammer -, want we vonden het uiteindelijk een beetje zonde van onze tijd... In plaats van het Anne Frank huis te bezoeken gingen we een uiteindelijk een heerlijke appeltaart eten op de Noordermarkt.

We struinden door de straten van Amsterdam en ik kocht een mooie bos rode pioenrozen op de markt. Ik besloot om ze ook daar in de buurt te geven. Heel toepasselijk kwam ik vlakbij de Bloemgracht een heel leuk winkeltje tegen, genaamd ‘Juffrouw Splinter’. Het winkeltje verkoopt van alles: van accessoires tot meubels en van kinderboekjes tot verlichting.

Ik besloot de lieve mevrouw achter de kassa, Stefanie, te verrassen. Ze reageerde: “Meen je nou echt dat deze bloemen voor mij zijn??” De eigenaar van het winkeltje, Jolein, was niet aanwezig. Gelukkig had ik twee bosjes bloemen gekocht dus gaf ik het andere bosje bloemen ook aan Stefanie, zodat zij de andere bos aan Jolein kon geven. Stefanie vertelde mij dat ze al een langere tijd in dit leuke winkeltje helpt. Ze woont op de Nassaukade - waar ze ook is opgegroeid - samen met haar man en haar kindje van zes. Stefanie vond het een erg mooi gebaar dat ze zomaar uit het niets een bosje bloemen kreeg en ze waardeerde het heel erg.

We gingen samen op de foto en het voelde goed om iemand zo te verrassen. Ik kan niet wachten tot de volgende keer en ik ben benieuwd aan wie ik ze dan ga geven!

Wil je op de hoogte blijven van ‘Bloemen Voor’? Volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.

Liefs,

Julia

Bloemen voor Stefanie.jpg

Bloemen voor Stefanie

Bloemen kopen.jpg

Bloemen kopen

Voor het weg-geef-moment.jpg

Klaar om op pad te gaan!

weg-geef-locatie.jpg

Weg-geef-locatie

Bloemen voor het weg-geef-moment.jpg

Hoe toepasselijk!?

#Pioenrozen #Julia #Jordaan