• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Ineke

Koningsdag! Eén van de leukere dagen van het jaar wat mij betreft. Maandag was het eindelijk weer zover. Naast alle gezelligheid is er alleen één jaarlijks terugkerend probleem (en dan vooral voor de vrouwen): de wc.. je moet vaak maar je kan nergens. In ieder geval niet schoon en al helemaal niet snel. Om van de nood een deugd te maken nam ik mezelf voor om van ieder plasmoment die dag een avontuur te maken. Dat is gelukt. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een half uur in de rij te staan om vervolgens voor een euro in een dixi te mogen plassen maar dat kan beter. Ik bedacht me dat ik ditzelfde half uur beter kon besteden met hetzelfde resultaat (namelijk een lege blaas). Elke keer als ik weer naar de wc moest ging ik dus op zoek naar een bijzonder toilet en bijzondere mensen. Een aanrader moet ik zeggen.

Mijn eerste ervaring was direct een goede. In een wat rustiger straatje zat een wat ouder stel samen in de zon hun waar te verkopen. Mijn vriendin en ik vroegen hen of we asjeblieft(!) gebruik mochten maken van hun toilet, verzekerden hen dat we hele nette toiletgangers waren en dat we er ook voor wilden betalen. Meneer stond direct op om ons zijn huis binnen te laten. We kwamen terecht in een pareltje van een huis in de Jordaan, met tuin! Aangezien Amsterdamse huizen van binnen bekijken één van mijn hobby’s is, vroeg ik of ik even mocht rondkijken terwijl mijn vriendin van het toilet gebruik maakte. Natuurlijk mochten we rondkijken en vol trots liet hij zijn tuin zien. “Daar, in dat huis aan de achterzijde van de tuin woont mijn vrouw!” Hoe handig is dat? Met een lege blaas en vol van blijdschap liepen we uiteindelijk naar buiten. We wilden graag betalen voor dit leuke bezoekje maar daar wilde deze lieve Amsterdammer niets van weten.

Bij mijn volgende plasmoment ben ik uiteindelijk toch ook een half uur in de rij gaan staan bij een mooi huisje in de buurt van de Lindengracht waar ik kon plassen voor een euro. En ik moet zeggen: ik had me geen betere besteding van de tijd kunnen bedenken. Waarom? Ten eerste moet ik erbij vermelden dat ik een ervaren feestjesplasser ben en dus op tijd had bedacht dat ik binnen nu en drie kwartier wel eens naar de toilet zou moeten. Op deze manier kon ik dus met volle teugen genieten van de wachttijd. En dat heb ik gedaan. Samen met een vriendin (een iets minder ervaren plasser) stond ik vol in de zon te wachten. Vrij snel sloten we vriendschap met onze achterburen waar we heel hard mee hebben gelachen en waren we getuigen van een opbloeiende liefde. Zij kwam uit Engeland, vierde haar eerste Koningsdag en benadrukte nog eens hoe ongelooflijk leuk ze het vond dat mensen hun huis openstellen om te mogen plassen. Eens! Halverwege het wachten liep het jongetje des huizes nog eens langs met een blikje Wilhelmina pepermunt om het wachten wat aangenamer te maken. Als we aan de beurt zijn maakt ditzelfde jongetje nog snel even het toilet schoon en checkt hij of de kaarsjes op dit koninklijk toilet nog branden. Hij scoort punten! Maar hij moest immers ook een nieuw scherm voor zijn iPad bij elkaar sparen vandaag..

Verder ben ik deze dag nog beland in een huis dat aandeed als een soort kunstenaarswoning. De bewoners stonden buiten verse caipirinha’s te maken en kruidenbitter te verkopen. Echter kwamen wij wederom enkel voor het toilet. Geen probleem! We konden binnen gratis gebruik maken van een schoon toilet te midden van een soort atelier. Wat een lieve mensen. Aangezien we de bewoners zo leuk vonden, besloten we toch een caipirinha te kopen om ze te bedanken. Daarnaast hadden we inmiddels natuurlijk ook wel weer dorst.

Waar het op neer komt: ik ben weer geïnspireerd geraakt. Wat een leuke mensen heb ik op Koningsdag gesproken. Natuurlijk is het leuk als mensen vaker zomaar iets voor elkaar doen maar laten we ook vooral niet vergeten dat er ook heel veel mensen zijn die dit al doen en die heel lief zijn voor een ander. Zomaar.

Ik wilde daarom ook iets leuks voor een ander doen. Zonder er een euro voor te vragen. Dus ik heb vandaag weer een bosje bloemen weggegeven. Aan Ineke! Ik gaf haar een bos gele chrysanten die ik op de markt kocht. Ze was erg verrast en er heel blij mee. Wat een goede afsluiter van een heerlijk Koningsweekend!

Wil je op de hoogte blijven van alle bloemenverhalen? Volg 'Bloemen Voor' op Facebook, Twitter of Instagram.

x

Jorien

Bloemen voor Ineke.jpg

Bloemen voor Ineke

Bloemen .jpg

Bloemen kopen.jpg

Bloemen kopen

#Chysanten #Jorien #Amsterdam #Koningsdag #AmsterdamWest