• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Annelies

Afgelopen week stond voor mij in het teken van bloemen weggeven! Samen met Anne heb ik bloemen gegeven in Amsterdam. Hier kom ik niet zo vaak dus eigenlijk was ik een beetje toerist in eigen land;). Super leuk om Anne te ontmoeten en stiekem heel fijn om een beetje af te kijken hoe zij dat nu aanpakt. Een bloemetje geven lijkt natuurlijk makkelijk, maar om ze daadwerkelijk te geven is toch anders. Er komen allerlei gedachten bij je op - en als ik voor mijzelf spreek - vond ik het toch echt een beetje spannend om zomaar iemand aan te spreken en iets weg te geven. Wat als ze er niet op zitten te wachten? Dat kan en mag ook, maar het is toch leuk als je een positieve reactie krijgt!

En daar ging ik, vlak voor het weekend, op bloemenavontuur! Eerste vraag: waar ga ik bloemen kopen? Ik had er al een beetje over nagedacht en aangezien ik elke dag langs een bloemenstalletje fiets en daar nog nooit naar binnen was geweest besloot ik daar naar toe te gaan. Meteen een goede beslissing! Mijn oog viel op een mooie bos licht roze roosjes. Deze deden me denken aan de paarse rozen die ik aan het begin van de week met Anne had gezien. Ik werd heel fijn geholpen en ik mocht foto’s maken van het stalletje zelf (zie hieronder:)) Met twee bossen bloemen in de hand ging ik op pad. Eén voor mijzelf en één in de aanslag voor ‘zomaar’ iemand in de straten van Leiden. Tweede vraag: aan wie ga ik de bloemen geven? Vanaf het stalletje liep ik richting het centrum en bij de Waag zag ik Annelies zitten. Ik liep nog even de Waag op, maar al gauw liep ik terug, want ik dacht: ‘Ja dit wordt de persoon aan wie ik dit mooie bosje ga geven’. Nog wat onwennig vroeg ik of ik het mocht geven en verrast zei Annelies: ‘Ja natuurlijk, wat leuk!’ ‘Waarvoor geef je ze weg?’ vroeg Annelies vervolgens. Toen ik het verhaal van 'Bloemen Voor' vertelde vond ze het een super leuk idee en was ze blij verrast! Annelies was samen met haar kinderen Rosaliek en Maarten in de stad en genoten met zijn allen van een heerlijk ijsje.

Dit was mijn eerste weg-geef-moment in mijn eentje en wat een super ervaring! Toen ik terug liep naar huis betrapte ik mijzelf erop dat ik een grote glimlach op mijn gezicht had. Een bloementje geven is een klein gebaar, maar kan iets moois teweeg brengen. Niet alleen voor de ontvanger, maar ook voor de gever:).

Wil je op de hoogte blijven van alle bloemenverhalen? Volg ‘Bloemen Voor’ dan op Facebook, Twitter en Instagram.

Liefs, Evelien

Bloemen voor Annelies

Bloemen kopen

Bloemen thuis