• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Margret

Afgelopen dinsdag sprak ik af met Bloemen Voor’s nieuwe gever Evelien om samen een bosje bloemen aan een vreemde te geven! Evelien had zich opgegeven na mijn oproepje 'Bloemengevers gezocht' en zag het helemaal zitten om naast bloemen voor zichzelf ook bloemen voor een vreemde te kopen. Super leuk!

Evelien komt uit Leiden, maar kwam voor haar eerste weg-geef-moment naar Amsterdam. We liepen richting de Jordaan, waar we lekker struinden over de grachtjes en natuurlijk schoven we aan op een zonnig terras voor een drankje. Na een tijd lekker gekletst te hebben, trokken we d’r op uit om bloemen te gaan geven. We liepen een tijdje rond, want we konden niet echt een bloemenstal vinden. Dit was op zich niet heel erg, want het zonnetje scheen en het was dus zeker geen straf om lekker rond te lopen. Uiteindelijk vroegen we gewoon op de old-fashion-way aan iemand op straat waar we bloemetjes konden halen (Google werkte niet) en uiteindelijk vonden we een prachtig stalletje:)

We waren allebei erg enthousiast over paarse roosjes, maar we zagen ook kleurrijke gerbera’s en vonden deze eigenlijk beter bij deze zonnige dag passen. Normaal ben ik echt een ramp met namen van bloemen, maar deze kende ik toevallig, omdat het de lievelingsbloemen zijn van m'n big sis. Ze hadden gerbera’s in allerlei verschillende soorten kleuren, dus gingen wij voor een leuke mix. Eenmaal met een mooi boeketje in de hand liepen we richting de goudsbloemstraat om de bloemen weg te geven. Hoe toepasselijk! We zagen Margret lopen en we gaven de bloemen aan haar.

“Oh ik word er helemaal verlegen van, maar wat leuk! Gerbera’s zijn de lievelingsbloemen van mijn moeder” vertelde Margret enthousiast na het krijgen van de bloemen. Ook vond Margret ‘het een echte verwennerij’ en kregen we twee luchtkusjes van haar. We vertelden haar dat Evelien bloemen gaat geven in Leiden. "Oh wat leuk, ik ga dat ook een keer op Texel doen, want daar woon ik" antwoordde Margret.

We vonden het allebei een erg leuk weg-geef-moment en we liepen weer terug naar het station. Later kocht ik nog bloemen voor mezelf bij NIELS. Dit keer nam ik niet precies hetzelfde bosje bloemen, want ik vond het leuk om tulpen in huis te hebben. Ik ging namelijk foto's van ons appartement (ons = vriendlief + ik) op air bnb zetten en ik dacht dat ik toeristen wel kon lokken met mooie tulpen op de foto’s;) Dat is immers toch het visitekaartje van Nederland.

Ik blijf het leuk vinden om met mensen op pad te gaan! Wil je geen ‘vaste gever’ worden, maar gewoon een keer mee als gastgever? Stuur even een berichtje!

Op de hoogte blijven van bloemenverhalen? Volg ‘Bloemen Voor’ op Facebook, Twitter en Instagram.

Liefs,

Evelien en Anne

Bloemen voor Margret.jpg

Bloemen voor Margret

Bloemen kopen.jpg

Bloemen kopen

Evelien.jpg

Klaar voor het weg-geef-moment

Jordaan.jpg

Straat.jpg

Evelien2.jpg

Struinen door de jordaan

Bloemen thuis.jpg

Bloemen thuis

#Amsterdam #Jordaan #Gerberas #Anne #Evelien