• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Annette

Bloemen geven aan iemand anders, zomaar en zonder er iets voor terug te willen. Anne doet dit al meer dan 2 jaar. Toen Anne kortgeleden een oproepje deed met de vraag naar bloemgevers nam ik gelijk contact op. Een paar dagen later drinken we samen koffie bij Brazuca in Amsterdam en vertelt ze me meer over haar initiatief. Zo leuk! Het idee van Anne past bij me. Ik hou van bloemen, ik hou van mensen en ik hou er vooral van als mensen lief voor elkaar zijn en met elkaar de wereld een stukje leuker maken.

Afgelopen zaterdag was het zover: ik besloot om mijn eerste bosje bloemen weg te geven! Ik loop naar de bloemenzaak in de Kinkerstraat, struin langs alle emmers vol met kleurrijke bosjes en besef me dat ik van de meeste bloemen de namen niet weet. Uiteindelijk loop ik naar buiten met een bosje ranonkels waarvan ik dacht dat het pioenrozen waren. Ik bedenk me dat ik m’n zaterdagochtenden vaker zo wil besteden (en ik meer namen van bloemen wil leren kennen).

Maar dan.. aan wie geef ik de bloemen? En wat verwacht ik er eigenlijk van? Ik zeg wel dat ik graag bloemen wil geven, zomaar en belangeloos. Maar is dat ook zo? Wil ik er echt niets voor terugkrijgen? Ondertussen loop ik vrij knullig hetzelfde stuk van de Kinkerstraat een paar keer op een neer op zoek naar mijn slachtoffer. Best lastig om iemand te kiezen. Ik merk dat ik zin heb om iemand blij te maken met de bloemen en dat ik hoop op een blije reactie. Ik kies dan ook iemand waarvan ik een leuke reactie verwacht. Maar hoe erg is dat? Het is immers mijn eerste bloemen-weggeef-moment dus laat ik het mijzelf nou niet gelijk moeilijk maken :-).

“Of ik ze van u wil overkopen bedoelt u?” Dat is de eerste reactie van Annette als ik haar vraag of ze mijn bosje bloemen wil hebben. Ik had Annette al even met haar opvallende oranje fiets door de straat zien lopen toen ik besloot dat het nu maar eens tijd was dat de ranonkels een nieuwe eigenaar zouden krijgen. Ik leg Annette uit dat ik vandaag dit bosje bloemen kocht met de gedachte om ze aan iemand anders te geven. Iemand die ik niet ken. Zomaar. Annette neemt de bloemen lachend in ontvangst en het maakt haar dag. Ze vertelt dat ze erg van bloemen houdt maar eigenlijk bijna nooit een bosje voor zichzelf koopt. Annette is blij met de bloemen en daar word ik dan weer blij van. Wat een lekker begin van mijn weekend, dit ga ik vaker doen!

x

Jorien

Wil je op de hoogte blijven van alle bloemenverhalen? Volg Bloemen Voor dan op Facebook, Twitter en Instagram.

foto 4.jpg

Bloemen voor Annette

foto 3.jpg

foto 2.jpg

foto 1.jpg

#Jorien #AmsterdamWest #Ranonkels #Eerstekeerbloemengeven