• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Alexandra

Zon! Lente! Blij! Bloemen! Joehoe worden jullie ook zo blij van dit lekkere weer? Ik wel en ik wilde meteen nieuwe bloemen in huis. Ik kocht ze dit keer bij een bloemenzaakje wat ik nog niet kende.

Het bloemenzaakje waar ik deze week naar toe ging heet ‘BLOEM!’, heel toepasselijk;) Bij binnenkomst dacht ik dat je d’r alleen maar van die huge onwijs mooie boeketten kon kopen. Zo’n soort boeket wat ik laatst samen met Malou aan Heleen en David gaf. Dit soort boeketten zijn prachtig, maar kosten wel een rib uit je lijf;) Gelukkig hadden ze ook bescheiden bosjes bloemen in alle soorten en maten. Het werden uiteindelijk twee bosjes ranonkels.

Ik ging eens een ander deel van Amsterdam-Oost in en fietste de middenweg op. Ik stopte bij de budgetwinkel van het Leger des Heils. I like vintage en ben hier al veel vaker geweest. De laatste paar keren dat ik bloemen ging geven, heb ik ze regelmatig aan iemand gegeven die op die locatie werkte. Dat wilde ik dit keer niet, dus gaf ik ze aan een klant. Toen ik binnen kwam was het echt super druk dus dacht ik even ‘Whaa aan wie zal ik ze geven!?’ Verder in de winkel stond een tafel waar mensen gratis koffie en thee konden drinken (hoe leuk:)) dus gaf ik ze aan een vrouw die aan deze tafel zat. Deze vrouw heette Alexandra:)

Ik vertelde mijn verhaal aan Alexandra en ze was er erg blij met de bloemen, maar volgens mij ook een beetje verbaasd. Ze wilde liever niet op de foto, dus vandaar deze ‘undercoverfoto’. Ik vertelde haar dat de foto uiteraard niet verplicht was, omdat het immers om het geven van de bloemen gaat en niet om de foto’s of mijn verhaal. Terwijl ik mijn verhaal aan Alexandra aan het vertellen was zag ik een andere vrouw aan tafel knikken, waardoor ik vermoedde dat zij mijn verhaal al kende. Dat bleek te kloppen, want ze had erover gelezen. Erg grappig om ergens te komen waar iemand je verhaal al kent.

Na het geven van m’n bloemen vertelde ik mijn verhaal nog aan wat andere mensen in de winkel. Iedereen was heel erg geinteresseerd, super lief! Daarna moest ik snel naar huis, want mijn eigen bloemetjes snaktten naar water;) Mocht je nog kleding over hebben of op zoek zijn naar leuke tweedehandskleding? Dan is de budgetstore zeker een leuke tip!

Wil je op de hoogte blijven van alle bloemenverhalen? Like ‘Bloemen Voor’ dan op Facebook of volg mij op Twitter en Instagram.

Liefs,

Anne

photo1.jpg

Bloemen voor Alexandra

photo6.jpg

Bloemen kopen bij 'BLOEM!'

photo4.jpg

photo3.jpg

photo2-1.jpg

De tweedehandswinkel van het Leger des Heils

photo5.jpg

Bloemen thuis

#Anne #LegerdesHeils #Ranokels #BLOEM #AmsterdamOost