• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Lilly

Afgelopen zaterdag ging ik weer bij NIELS langs om bloemen te kopen. Het werden twee mooie volle rode bossen (ik weet de naam van de bloem niet;)) en ik ging één bos afgeven bij de Amsterdam Yard Sale bij mij in de buurt. De Amsterdam Yard Sale werd georganiseerd in het kader van NL DOET en tijdens deze ‘weggeefmarkt’ mocht je dingen komen afgeven, maar ook gratis komen ophalen. Ik kon me natuurlijk geen betere plek wensen om mijn bloemen weg te geven dus ging ik d’r naar toe.

Bij de ingang vertelde ik even kort wat ik kwam doen en ik was nog maar half in mijn verhaal of ik werd al gekoppeld aan een dame van RTV Noord-Holland;) Presentatrice Isabella was erg geïnteresseerd in mijn verhaal en wilde graag met mij mee lopen om live verslag te doen van het weg-geef-moment. Had ik zomaar spontaan een gastgever! “Wie is geschikt om een bloemetje te krijgen”? vroeg Isabella vlak voor het geven. Ik vertelde haar dat iedereen in de ruimte geschikt was om een bloemetje te krijgen, omdat ik het juist zo leuk vind om zomaar random en spontaan een bloemetje aan iemand te geven. Daarbij hoeven mensen niet zielig te zijn of juist iets goeds te doen.

Na mijn uitleg viel mijn oog op een vrouw in een zwarte jas en ik besloot om mijn bloemen aan haar te geven. Deze vrouw bleek Lilly te heten en ik vertelde mijn verhaal aan haar met een dikke microfoon onder mijn mond. “Oh wow, ik word er een beetje verlegen van” zei Lilly na het ontvangen van de bloemen. Ze was erg blij met de bloemen en vond het bijzonder om zomaar een bos bloemen van iemand te krijgen.

Lillly had zelf ook iets om te geven. Zij had namelijk een oproep gelezen om (beterschaps)kaarten naar een vrouw te sturen die ongeneeslijk ziek is. Lilly kende deze vrouw niet, maar stuurde wel twee kaarten naar deze vrouw. Super lief! Nadat Isabella nog een paar vragen aan Lilly had gesteld voor haar radio-uitzending ging Isabella d’r weer vandoor. Ik sprak nog even langer ‘off the record’ door met Lilly, wat ik stiekem toch wel een stukje ontspannender vond;)

Wil je op de hoogte blijven van mijn bloemenverhalen? Like Bloemen Voor dan Facebook of volg me op Twitter en Instagram.

Liefs, Anne

Lilly1.jpg

Bloemen voor Lilly

Bloemen.jpg

Welke zal ik nemen?

Niels.jpg

Bloemen kopen bij NIELS

photo1.jpg

Bloemen thuis

#Anne #AmsterdamOost #Lelies