• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Corinne en anderen

Afgelopen zondag opende ik mijn eigen bloemenbankje als onderdeel van het bankjescollectief. Bij het bankjescollectief kan iedereen een bankje openen voor zijn huis en opent daarmee als het ware zijn eigen openluchtcafeetje. Bij ieder bankje kan je wat anders doen. Bij het ene bankje kan je erwtensoep eten, bij een ander bankje bitterballen en bij weer een ander bankje draait het helemaal niet om eten, maar kan je bijvoorbeeld breien of een spelletje spelen. Ik opende dus een bloemenbankje:) Bij m’n bloemenbankje nodigde ik iedereen uit om bloemen mee te nemen en deze weg te geven aan een vreemde. Ik vond het leuk om een bloemenbankje te openen, omdat het me tof lijkt als meer mensen in Nederland bloemen (of iets anders) zomaar random aan een vreemde geven. Bij mijn bloemenbankje nodigde ik mensen uit om dat te doen:)

Ik had zelf natuurlijk ook bloemen gekocht en besloot om mijn bloemen aan de eerste gast te geven. Dit bleek Corinne te zijn! Corinne kwam speciaal uit Abcoude naar Amsterdam voor het bankjescollectief en besloot om mijn bloemenbankje samen met het breibankje te combineren. Corinne vond mijn bloemenidee en de gedachte achter het bankjescollectief erg op elkaar lijken en ze vindt dit soort ‘sociale’ initiatieven erg leuk. We dronken samen rozenthee (hoe toepasselijk!) en kletsten wat over verschillende initiatieven. Corinne had zelf tulpen mee om weg te geven en ze gaf deze aan Julie.

Maar er waren nog meer bloemen bij het bloemenbankje! Zo kreeg ik tulpen van Lev (echt een te schattig jongetje) en Lieve. Sophie gaf haar bloemen aan Lev. Hij was de jongste gast van mijn bloemenbankje en nu al dol op bloemen. Hij keek vol verbazing naar mijn bloemenjurkje en had moeite om zijn gegeven bloemen af te staan. Gelukkig kreeg hij dus mooie bloemen terug van Sophie. Lief detail: Lev en zijn vader kopen elke week bloemen voor zijn moeder en mogelijk dat Lev daardoor zo gek is op bloemen. Uiteindelijk was het dus één groot bloemenuitwisselfestijn!

Mijn moeder aka fotograaf in opleiding heeft hele mooie foto’s gemaakt van deze dag dus ik deel later nog een fotoblog met jullie:)

Wil je op de hoogte blijven van bloemennieuws? Like bloemen voor op Facebook of volg me op Twitter en Instagram.

Liefs,

Anne

photo1.jpg

Bloemen voor Corinne

photo2-1.jpg

Corinne gaf haar bloemen aan Julie

photo3.jpg

Sophie gaf haar bloemen aan Lev

photo4.jpg

Bloemen thuis

#Anne #Bloemenbankje #Bankjescollectief #Ranokels