• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Christina


photo3 (9).jpg

photo2 (15).jpg

photo1 (19).jpg

photo4 (5).jpg

Niets leukers om je week te beginnen (of te eindigen) met bloemen! Daarom kocht ik ze afgelopen zondag weer eens. Aangezien NIELS op zondag gesloten is, ging ik naar een bloementoko op de Lineausstraat. Uiteindelijk besloot ik tulpen te kopen, omdat ik die al een lange tijd niet had gekocht. Naast het bloemenkraampje zit café ‘ Ruk en Pluk’. Een vreemde jongen heeft me ooit in de trein heel enthousiast over dit café vertelt (“Je krijgt er zelfs haring als borrelhapje”), waardoor ik stiekem wel een beetje nieuwsgierig naar Ruk & Pluk was geworden. Daarbij is de buitenkant van het café regelmatig uitbundig versierd dat je benieuwd raakt hoe het er binnen uitziet.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel spannender vond dan normaal, omdat ik niet echt de vloer platloop bij typische buurtcafé’s. Toch negeerde ik het licht spannende gevoel, omdat mijn nieuwsgierigheid naar ‘Ruk en Pluk’ het won. Eenmaal binnen was ik even versteld van de versiering. Wat een kleuren en lichtjes! En wat een werk moet het zijn om het café elke keer zo te versieren (De versiering wordt namelijk ook nog eens elke keer aangepast: tijdens het WK kleurt het café oranje en nu was er al een sinterklaassfeer) Eenmaal mijn ogen uitgekeken gaf ik de bloemen aan Christina. Ze vond het super leuk en lief dat ze bloemen kreeg en vond het een lief initiatief. “Tulpen zijn ook nog eens mijn lievelingsbloemen en ik bedacht me gisteren dat ik ze weer eens moest halen” vertelde Christina enthousiast. Christina houdt er niet van om op de foto te gaan, dus in plaats van Christina poseerde een vaste klant voor de foto. Tot slot benadrukte Christina dat ik een keer in de avond samen met een club vriendinnen moest langskomen, omdat het dan nog gezelliger was dan op een zondagmiddag.

Het was super leuk om hier bloemen te geven, omdat ‘Ruk en Pluk’ een café is waar ik niet zo snel naar binnen zou gaan. Door er bloemen te geven dwing ik mezelf eigenlijk om wél naar binnen te gaan en zag ik de charmes van het oude buurtcafe. Wie weet ik mijd ik de volgende keer wel de über populaire tenten zoals Bukowski en de Biertuin, maar ga ik gezellig een biertje bij ‘Ruk en Pluk’ drinken. Ik voelde me in ieder geval erg welkom om dat te gaan doen! Wie joint!?

Op de hoogte blijven van bloemennieuws? Like bloemen voor dan op Facebook of volg me op Twitter of Instagram.

Liefs,

Anne

photo3 (9).jpg
photo2 (15).jpg
photo1 (19).jpg
photo4 (5).jpg

#Anne #RukenPluk #AmsterdamOost #Tulpen