• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Dorien

Begin van deze week ontving ik een mailtje met de vraag of ik bij Amsterdam Stadsdeel Oost iets over mijn blog wilde vertellen. Medewerkers van Stadsdeel Oost hadden een workshopdag en ze vonden het een leuk idee als er iemand uit de buurt langs kwam die bezig is met ‘een sociaal project’. Op deze manier zouden de medewerkers wat meer feeling krijgen met wat er allemaal in de buurt speelt.

Natuurlijk kwam ik graag langs, dan had ik meteen een leuke pauze tussen het schrijven van mijn scriptie door. Aangezien mijn oude bloemen dood waren, kocht ik nieuwe bloemen voor mezelf en nam ik het andere bosje mee naar de medewerkers van Stadsdeel Oost. Ik kocht mijn bloemen dit keer bij NIELS in plaats van op de Dappermarkt. In de bloemenstal van NIELS staat een oudere man die al 50(!) jaar zijn bloemenkraam heeft. Hij vertelde dit zo trots en ik vond hem zo lief dat ik besloot vaker mijn bloemen bij NIELS te halen. Eenmaal thuis zette ik mijn bloemen (die trouwens super mooi zijn) in een vaas en ging ik naar de workshopdag van Stadsdeel Oost.

Eenmaal aangekomen bij de workshopdag kreeg ik de vraag of ik mijn bosje aan de directeur wilde geven, maar ik vertelde dat ik het juist zo leuk vind om een bosje random aan iemand te geven. Sowieso vind ik het leuk om echt op het állerlaatste moment te beslissen aan wie ik de bloemen geef. Ook vind ik dat je niet alleen een bloemetje hoeft te krijgen als je iets goeds doet ( “Je bent geslaagd, gefeliciteerd! Alsjeblieft een bos bloemen”) of wanneer je zielig bent (“beterschap, misschien fleuren deze bloemen je op”). Bloemen aan een directeur geven vond ik zelf iets te dicht in de eerste categorie vallen dus dat deed ik liever niet;)

Uiteindelijk gaf ik de bloemen aan Dorien (geen directeur, maar projectleider jeugd en veiligheid). Er stonden heel veel mensen voor me toen ik mijn bloemen gaf maar ik besloot ze aan Dorien te geven omdat ze een bloemenjurk aan had. Vond ik wel toepasselijk! Nadat ik het idee had uitgelegd vond ze het erg leuk en was ze blij met de bloemen. Daarna vertelde ik nog voor de hele Stadsdeel-Oost-groep wat over mijn bloemetjes en kwamen er leuke vragen: “Hoe reageren mensen?” “Waarom Dorien”? en “Hoe vaak geef je de bloemen?”

Na afloop kwam een collega van Dorien, Marianne naar me toe om me een veer te geven. “Ik geef een veer aan mensen als ik ze in het zonnetje wil zetten. Oftewel een veer in je reet”. Erg grappig en origineel bedacht! Dit was weer een hele andere ontmoeting dan de voorgaande keren. Op de fiets terug naar huis bedacht ik me dat ik al wel veel bloemen in Amsterdam-Oost heb gegeven. Wellicht is het tijd om een volgende keer een ander stadsdeel in te gaan...

Geniet allemaal van het weekend!!

Liefs, Anne

BloemenDorien1.jpg
VeerMarianne.jpg
Bloemen Thuis.jpg
Bloemenstal Niels.jpg