• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Saskia

Afgelopen zondag was voor mij een echte lazy sunday en ik besloot mezelf (en hopelijk een ander) weer te verwennen met nieuwe bloemen.

Samen met m’n vriend ging ik naar het bankjescollectief. Dit vond afgelopen zondag voor het eerst plaats. Het bankjescollectief is een groot openlucht café dat elke eerste zondag van de maand wordt georganiseerd. Iedereen in Nederland kan zijn bankje buiten zetten en zo heb je opeens een soort van je eigen horecagelegenheid voor jouw huis;). Als je besluit om mee te doen en je bankje buiten te zetten kan je zelf bepalen wat je serveert. Je kan je favoriete taart bakken en koffie of thee serveren en zo je bankje ook een naam geven. Zo was er bijvoorbeeld ook een barbecue bankje (spreekt voor zich), bubbelbankje (champagne) en bij de volgende editie is er een bitterballenbankje (lekker!). Er zijn geen vaste prijzen, maar je betaalt voor wat je het waard vindt. Op deze manier leer je ook je buurtgenoten kennen en zit je eens met zijn allen om de tafel terwijl je elkaar normaal gesproken voorbij loopt. Een echt stadsfenomeen en ook één van de redenen voor mij om mijn tweede paar bloemen altijd aan een vreemde te geven. Anyway dit leuke bankjescollectief-initiatief moest ik zien en ik besloot om mijn bloemetjes mee te nemen.

Het eerste bankje waar we naar toe gingen was van Saskia en Ruben. Toen we aankwamen was het al best druk, maar we werden enthousiast ontvangen en er was nog genoeg plek om aan te schuiven. We voelden ons heel welkom! We namen een kopje thee en Saskia had een heerlijke rabarber-appel-kruimeltaart gebakken. Warm geserveerd, want de taart kwam net uit de oven! Het was erg leuk om met iedereen te kletsen. Ik had mezelf voorgenomen om de bloemen aan ‘de host’ van het bankje te geven dus gaf ik de bloemen aan Saskia. Ze was er erg blij met de bloemen en vond het een heel tof initiatief. Ze was benieuwd waar ik allemaal nog meer bloemen had gegeven en we kwamen erachter dat ik toevallig ook bloemen had gegeven aan haar buurman Randy. Wellicht moet ik de volgende keer maar eens een andere hoek uitgaan om een bosje bloemen aan een vreemde te geven. We vonden allebei dat mijn bloemen-idee en het bankjescollectief wat overeenkomsten hadden dus ik vond het erg leuk om de bloemen in deze setting te geven.

Wellicht zet ik in één van de volgende edities ook wel m’n bankje (die ik dan nog wel moet fixen) buiten. Tot die tijd nog genoeg tijd om te bedenken of ik mijn cheesecake of worteltjestaart (of beide?) zal serveren…

Liefs,

Anne

Saskia.png

Bloemenkraam2.jpg

BloemenThuis.png

#AmsterdamOost #Anne #1000schoon #Bankjescollectief