• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Giel en de marktverkoper

Het is lente en dat betekent veel bloemen! Ik zag de afgelopen tijd overal de mooiste bloemen behalve in mijn huis. Daarom besloot ik om afgelopen vrijdag weer eens nieuwe bloemen te kopen en dus ook te geven.

Het was afgelopen zaterdag Koningsdag dus vond ik het leuk om 'Koningsbloemen' te kopen. Het werden oranje rozen. De bloemenman was zo lief om mij het derde bosje gratis te geven dus kon ik twee bossen bloemen weggeven.

Om toch in oranjesfeer te blijven besloot ik om de bosjes te geven aan de eerste persoon die ik zag met een oranje detail. Met dit idee in mijn achterhoofd kwam het eerste bosje bloemen terecht bij een marktverkoper. Zijn oranje detail waren de oranje t-shirts die hij verkocht. Eigenlijk was het niet echt een detail, want zijn hele kraam was gevuld met oranje t-shirts…. Hij nam de bloemen aan, want volgens hem wilt iedereen wel bloemen krijgen. Hij wilde niet op de foto met de bloemen. “Moet ik de bloemen nu terug geven?” vroeg hij toen hij vertelde dat hij niet op de foto wilde. Ik zei dat hij de bloemen natuurlijk mocht houden. Het gaat immers niet om de foto’s op deze, maar het gaat puur om de bloemen geven en het idee erachter.

Ik liep door richting huis en onderweg kwam ik Giel tegen. Giel zijn oranje detail was zijn zonnebril die hij toevallig net voor Koningsdag had gekocht. Hij bracht Koningsdag en -nacht door in Utrecht en Amsterdam en ging lekker op pad met vrienden. Hij woont sinds een aantal maanden in Amsterdam en heeft daarvoor in Utrecht gewoond. Hij vindt Amsterdam onder andere leuk door dit soort initiatieven zoals mijn bloemen. Giel vroeg zich af of dit mijn tactiek was om met jongens te flirten, maar ik vertelde dat,dat niet het geval was;) Echter willen vrijgezelle vriendinnen wel een keer met mij mee op pad om bloemen te gaan geven aan een knappe man, dus wie weet zou het een prima tactiek kunnen zijn. Weer eens wat anders dan Tinder toch?

Nadat ik thuis was heb ik snel de bloemen in een vaas gezet en daarna ben ik lekker de stad ingegaan om te gaan feesten. Ik heb een heerlijk Koningsweekend gehad!

Liefs Anne

e6d1d6_b4d7248a85394d0ea0160529b612a7b5.jpg_srb_p_520_520_75_22_0.50_1.20_0.00_j

bloemenkopen2.jpg

Bloemenkopen.jpg

photo1 (1).jpg

#Anne #Dappermarkt #AmsterdamOost #Koningsdag #Koningsbloemen #Rozen