• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Arsida

Jeej! Het was weer tijd voor nieuwe bloemen. Ik liep vanochtend naar de Dappermarkt waar het nog super rustig was, omdat het nog redelijk vroeg was. Nog niet alle bloemen waren uitgestald, dus ik kocht een bloemetje die nog op de kar stond. Het werden blauwe bloemen, maar ik heb eigenlijk geen idee hoe de bloemen heten…?

Ik ging de bloemen geven bij een super leuk koffietentje wat redelijk nieuw is bij mij in de buurt. Achter de bar stond de vrolijke Arsida die het super leuk vond om de bloemen te ontvangen. “Ze passen goed bij mijn blouse” reageerde ze toen ik later een foto van haar maakte. Nog steeds vind ik het af en toe een beetje spannend om vreemde mensen zomaar bloemen te geven, maar als er elke keer zo enthousiast gereageerd word ben ik eigenlijk meteen weer relaxt. Ik vertelde tegen Arsida dat het altijd even afwachten is hoe mensen reageren, waarop ze antwoorde: "Vinden sommige mensen het dan niet leuk om een bloemetje te krijgen"?

Arsida heeft haar studie afgerond. Arsida heeft eerst HBO gedaan en daarna een master. Ik ben nu ook bezig met mn master na mijn HBO studie dus we begrepen elkaar goed over het studie traject en al het geploeter van het volgen van een master;). De arbeidsmarkt is nog steeds niet ideaal dus Arsida werkt nu daarom drie dagen in de week bij dit koffietentje. Drie dagen werken voor Arsida is perfect, want ze houdt van creatief bezig zijn en op deze manier kan ze ook nog haar creatieve projecten doen. Ze maakt onder andere poncho’s en mutsen die ze samen met een vriendin verkoopt.

Arsida werkt dus bij een koffietentje, Bedford en Stuyvesant, en deze tent is vernoemd naar een wijk in Brooklyn. Een beetje New York zo dicht bij huis dus en om het af te maken heb ik vanmiddag ook lekker cheesecake gebakken. Hmmm. Bedford en Stuyvestant heeft een hele relaxte sfeer en is lekker huiselijk. Ik bestelde een thee met een kaneelstokje, jus d’organge en citroen. Bijzondere combinatie, maar wel lekker! Thuis drink ik aan de lopende band Jasmijn thee, dus ook lekker om eens wat anders te drinken… Met deze bijzondere thee, een krantje en bloemen begon ik ultiem relaxt mijn dag.

Liefs,

Anne

Rasida3.JPG

Rasida4.JPG

Rasida2.JPG

Rasida1.JPG

#Anne #AmsterdamOost #Dappermarkt