• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Astrid

In de decembermaand had ik niet echt behoefte aan bloemen in huis, er was al behoorlijk veel gezelligheid door de kerstboom. De kerstboom wordt dit weekend het huis uitgebonjourd en dus waren nieuwe bloemen meer dan welkom. Vriendinnetje Jantien (andere Jantien dan de vorige keer, ik heb namelijk twee-Jantien-vriendinnen) was een paar nachtjes bij mij aan het logeren en vond het leuk om mee te gaan.

We liepen naar de markt en kochten daar rode bloemen. We waren een beetje inspiratieloos waar we de bloemen zouden gaan geven dus besloten om de bloemen op straat te geven. Normaal vind ik het niets om de bloemen op straat te geven, omdat ik dan bang ben dat mensen denken dat ik een straatverkoper ben. Toch probeerden we het dit keer. Jantien vond het best spannend. Dit is natuurlijk heel begrijpelijk, de eerste keer vond ik het ook behoorlijk spannend. Mensen raceten voorbij dus we hadden niet echt de kans om mensen aan te spreken. Astrid stond stil, rommelend met veel tassen, en we spraken haar aan. Ze sprak geen Nederlands dus we vertelden ons verhaal in het Engels.

Astrid komt uit Australië, Sydney. Ze is voor een half jaar in Nederland om neuropsychologie aan de UVA te studeren. Ze houdt van het studentenleven en zal het liefste voor altijd student blijven. Haar half jaar hier in Nederland zit er al bijna op, want ze gaat over twee weken weer terug naar Australië. Ze spreekt inmiddels een klein beetje Nederlands, maar heeft voornamelijk haar tijd hier overleefd door ‘Google Translate’. Ze wilde met kerst terug naar Australië, maar besloot toch maar om in Nederland te blijven. Ze wilde namelijk graag hier zijn om oud en nieuw mee te maken. In Australië is het illegaal om vuurwerk af te steken dus ze heeft de hele nacht door de straten van Amsterdam gelopen om te kijken hoe dat nou allemaal in zijn werking ging met al dat vuurwerk. Astrid vond het ‘so sweet’ dat ze bloemen kreeg en was er erg blij mee.

Tot slot een leuke tip van Astrid: www.humansofamsterdam.nl ofwww.humansofnewyork.com. Op deze website zijn portretten te zien van allerlei mensen. De fotograaf van deze website ontmoet elke dag mensen die hij niet kent en zet ze vervolgens op de foto. Astrid vond dit een beetje lijken op wat ik doe met mijn bloemen, omdat we beide vreemde mensen ontmoeten. Het is echt een leuke website dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Trouwens allemaal nog een gelukkig nieuwjaar! Dat 2014 een jaar mag worden met veel liefde, gezondheid, gezelligheid, gekte, feestjes en natuurlijk veel bloemen.

Liefs,

Jantien en Anne

foto 5.JPG

foto 4.JPG

foto 3 (1).JPG

foto 1 (5).JPG

#AmsterdamOost #Anne #Gastgever