• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Randy

Jeej, tijd voor nieuwe bloemen!

Ik was van de week met een vriendinnetje bij Eetlokaal aan het lunchen. Eetlokaal is een restaurant en leerschool waar je super goedkoop kan eten en drinken (Koffie/thee €1,-,daghap €5). De bediening bestaat uit dove jongeren die moeite hebben om op de arbeidsmarkt te komen. Door te werken bij Eetlokaal leren ze het horecavak en kunnen ze tegelijkertijd werken.

Ik vond dit zo’n leuk initiatief dat ik besloot om daar mijn bos bloemen te gaan geven. Ik kwam binnen met mijn bos en Randy kwam meteen naar me toe. Hij gebaarde of de bloemen water nodig hadden. Nee ik begrijp geen gebarentaal, maar een man naast me die het wel begreep schoot me te hulp;) Ik vroeg of de meneer naast ons wilde tolken omdat ik Randy iets wilde geven. Ik vertelde mijn verhaal en mijn verhaal werd tegelijkertijd vertolkt in gebarentaal. Dit was nog eens een bijzondere manier om mijn verhaal te doen! Toen ik klaar was met mijn verhaal had Randy een grote glimlach op zijn gezicht en kwam enthousiast op me af om me drie kussen te geven. Randy straalde helemaal na het krijgen van de bloemen en daardoor begreep ik dat hij er erg blij mee was.

Inmiddels waren de andere medewerkers er ook bijgekomen en iedereen was druk in de weer met gebarentaal. Ik voelde me een beetje verloren aangezien ik de enige was die de gebarentaal niet begreep. Dit is was dus een beetje de omgekeerde wereld, want ik kan me voorstellen dat dove mensen zich vaker zo voelen.

Ik ben achter Randy's zijn naam gekomen door middel van de gebarenalfabet-kaart die op tafel lag. Ooit heb ik het gebarenalfabet geleerd op vakantie. Ik was heel enthousiast om het te leren, wilde er zelfs een studie in volgen... Vriendlief voorspelde dat die studie wel los zou lopen en hij had gelijk. Terug naar de ontmoeting. Elke letter is dus gekoppeld aan een gebaar en hij spelde op deze manier zijn naam. Ik was een beetje slecht met het koppelen van de gebaren aan de leteers, maar gelukkig was Randy zo lief om te helpen:)

Tip voor alle theedrinkers: Het gebaar van thee is heel makkelijk. Dat gebaar is net doen alsof je, je zakje in en uit het water doet. Dat weet ik voor de volgende keer want ga zeker terug. Of het nu met of zonder bloemen is.

Wil je op de hoogte worden gehouden van mijn bloemenverhalen? Like Bloemen Voor dan op Facebook of volg me op Twitter en Instagram.

Liefs,

Anne

foto 2 (1).JPG
foto (1).JPG
foto 3.JPG
foto 1.JPG