• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Obladen & Mevrouw de Koning

Er werden weer nieuwe bloemen gekocht/gegeven deze week! Inmiddels hebben al wat vriendjes en vriendinnetjes aangegeven dat ze graag een keer mee willen. Gezellig! Dat bracht mij op het idee om af en toe op pad te gaan met een ‘gastgever’. Mijn eerste gastgever was vriendin Jantien. Het eerste wat ze uitriep toen ik haar over mijn-bloemen-weg-geef-idee vertelde was ‘IK WIL MEE ANN’. Oké dat was dus afgesproken!

We gingen naar een bejaardentehuis waar ook een activiteitencentrum aan verbonden was. Voordat we er naar toe gingen moesten er eerst nog bloemen gekocht worden bij mijn vaste bloemenman op de Dappermarkt. Ik koos rode Dahlia’s (tenminste mij werd vertelt dat het Dahlia’s waren, weet het niet zeker?) Jantien koos dezelfde bloemen die ik aan Nanna gaf een paar weken geleden.

We liepen het bejaardentehuis binnen en daar waren een stuk of twaalf vrouwen aan het haken en breien. Door de luidsprekers klonk Ramsus Shaffy. We werden echt heel vriendelijk en relaxed ontvangen. Waar ik tot nu toe toch altijd iets proefde van ‘waarom doe je dit?’ leek het voor de ouderen niet zo gek te zijn. Misschien omdat het vroeger wat normaler was als je zo maar ergens binnen komt wandelen? Ik vond het een beetje zielig om de bloemen maar aan één iemand te geven, dus stelde ik voor dat ik ze misschien op tafel zou kunnen zetten zodat iedereen ervan kon genieten. Dat kon niet volgens de dames, want ze gingen allemaal weer om vier uur naar hun eigen huis. Oké dan toch iemand uitkiezen. Ik besloot samen met Jantien om mijn bos aan Obladen te geven. Obladen vroeg ik haar? Ik had nog nooit van deze naam gehoord. Waarop ze antwoordde gewoon bladen met een O er voor! Obladen was echt heel lief. ‘Wat ben jij idealistisch en sociaal’ zei ze lekker op zijn Amsterdams. We kletsten een tijd met haar en kwamen erachter dat ze al 67(!) jaar samen is met haar man en dat ze het gezellig vind om af en toe naar de dagactiviteiten te gaan. ‘Op deze manier blijf ik lekker bezig. In het weekend kijk ik uit naar maandag, dan weet ik dat ik weer lekker hier naar toe kan. In het begin zag ik het niet zo zitten. Ik ga toch zeker geen kleuterliedjes zingen dáár dacht ik, maar ik moet zeggen dat ik het toch wel heel gezellig vind’.

Jantien besloot haar bloemen aan Mevrouw de Koning te geven. Jantien haar ervaring lees je hieronder:

'Als we bij het bejaardentehuis aankomen zijn de medewerkers heel enthousiast. 'Er zouden meer mensen als jullie moeten zijn, meiden!' Mensen zoals Anne dus. Dit project is goed verzonnen en past bij Anne: lief, attent en altijd in voor avontuur. De bejaarden zijn heel blij met de bloemen en wij vinden het leuk om naar hun verhalen te luisteren. Het is waar dat je een leuke reactie wil hebben van mensen. De mevrouw die mijn bloemen kreeg brabbelde er een beetje op los en leek er niet veel van te snappen. Maar goed, het gaat om het idee.'

Wil jij ook een keer mee als gastgever? Gezellig! Mail me even of stuur een berichtje opFacebook. Oh en het maakt niets uit of je me wel, niet of een beetje kent. Iedereen is welkom!

Liefs, Anne

Foto3.JPG

Foto4.JPG

Foto2.JPG

Foto1.JPG

#Gastgever #AmsterdamOost #Anne #Bejaardentehuis