• Facebook Black Square
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Square

Een socialer, liever en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan vreemde: ontmoet - geef - ontdek.

Bloemen voor Leo

Afgelopen vrijdag ging ik mijn eerste bos bloemen afleveren. Super spannend! Ik liep naar de markt en zocht twee mooie bossen uit. Een bosje bloemen uitzoeken is toch anders als je weet dat je het nog aan iemand anders gaat geven. Ik vond het het veel moeilijker dan normaal, omdat ik wilde dat de ontvanger het bosje ook mooi zou vinden. Aan wie zal ik de bloemen gaan geven? Zal hij of zij het bosje mooi vinden?

Ik liep naar het buurthuis waar wat mensen zaten. Ik vroeg aan twee mannen of ik ze blij kon maken met een bos bloemen, maar ze zeiden dat de barman meer van bloemen houdt. Ik liep op de barman af en vroeg of hij een bosje bloemen wilde hebben.

Ik kwam erachter dat de man achter de bar Leo heette en ik vertelde hem mijn verhaal. Leo zat vol met vragen over waarom hij de bloemen kreeg. "Krijg ik dit bosje bloemen zomaar?" Waarop ik antwoordde ja en legde mijn idee erachter uit. "Vanuit een organisatie?" waarop ik antwoordde nee en "betaal je het uit eigen zak?". "Oh wauw" was zijn reactie toen ik zei dat ik dat inderdaad deed. Leo was erg geïnteresseerd in mijn plan en was ook lichtelijk verbaasd dat ik dit ondernam. Zijn reactie is herkenbaar, omdat we niet gewend zijn dat we zomaar iets krijgen van iemand, zonder dat er iets tegenover staat. Leo was blij met de bloemen en hij vond ze erg mooi. Hij vertelde mij dat hij 3/ 4 dagen in de week vrijwilligerswerk doet achter de bar en we kletsten wat over de buurt en het buurthuis.

Het was voor mij nog best spannend en onwennig, maar wel ontzettend leuk om zomaar een vreemde blij te maken met een bos bloemen.

Liefs,

Anne

Leo3.JPG

Leo2.JPG

Leo4.jpg

#Eerstekeerbloemengeven #Anne #AmsterdamOost #Buurthuis