Welke bloemen geef jij?

 

Iedere week gaan wij op pad om een vreemde te verrassen met een bosje bloemen. Wil je zelf ook als verrassing een keer iemand een bloemetje geven of toe sturen? Dat kan natuurlijk ook! Samen met Greetz Bloemen , die maandelijks twee bossen bloemen aan ons beschikbaar stellen, hebben we een aantal handige bloemenweetjes verzameld.

 

Welke bloemen geef jj cadeau? 

Als je voor de keuze staat om een bosje bloemen uit te kiezen, sta je ongetwijfeld eerst even om je heen te kijken. Er zijn zoveel verschillende soorten bloemen. ‘Welke bloemen zal de ontvanger mooi vinden? En welke kan ik het beste geven?’ zijn misschien vragen die door je hoofd spelen. Om de keuze wat makkelijker voor je te maken, hebben we een aantal bloemen - en de betekenissen daarvan - uitgelicht.

 

Rozen

Rozen staan bovenaan het rijtje van bloemensoorten. Wist je dat de roos ‘de perfecte bloem’ wordt genoemd? Dit komt door de de mooie en bijzondere compositie van de rozenblaadjes die de roos vormen. Rozen worden vaak gegeven aan partners, familie en vrienden; bekenden die het dichtst bij je hart staan. Vooral rode rozen zijn populair. De kleur rood staat in de bloemenwereld voor liefde, romantiek, warmte, stijl en (levens)kracht.

Tulpen

 

Een andere bekende bloem, is de tulp. Tulpen zijn tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar, maar van oorsprong met name in het voorjaar. Dit komt omdat ze dan perfect groeien in ons eigen Nederlandse (milde) klimaat. De tulpenvelden in het Westland zijn prachtig om te zien. Een (bloemen)roadtrip door het Westland in het voorjaar is dan ook zeker een aanrader! Tulpen staan voor liefde, vriendschap en oprechtheid. Wij zelf zijn dol op roze tulpjes. De kleur roze staat voor vriendschap, liefde, verbondenheid, geboorte en tederheid.

 

Zonnebloemen


Waar in Nederland de velden vol staan met tulpen, staan de velden in Frankrijk vol met de “Tournesol” oftewel zonnebloemen. Als wij aan zonnebloemen denken, denken wij dan ook meteen aan onze vakanties in Frankrijk, waar we altijd als kind naar toe gingen. De kleur geel staat voor energie, vrolijkheid, optimisme, zon, beterschap en sterkte. Een bloem die dus niet alleen mooi is, maar ook nog staat voor energie en kracht.

 

Gerbera


Echt een bloem waar je vrolijk van wordt! Niet gek dat deze bloemen eigenlijk voor alle gelegenheden geschikt zijn. Ga je dus op pad om een vreemde te verrassen? Gerbera’s kunnen altijd en staan voor gezelligheid. Gerbera’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je ook een extra vrolijk boeket kunt samenstellen in de favoriete kleuren van jou (of de ontvanger).

Weet jij al welke bloemen je gaat geven?

 

 

 

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram