• b-facebook
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram Black Round

ABOUT BLOEMEN VOOR

Hi, ik ben Anne (29) en initiatiefnemer van Bloemen Voor.

Een liever, gelukkiger en kleurrijker Nederland door het geven van een bloemetje aan een vreemde.

Wij van Bloemen Voor kopen altijd twee bossen bloemen. Eén voor ons zelf en één voor een vreemde. Waarom? Omdat de wereld om ons heen steeds individualistischer wordt. Mensen zitten continu op hun mobiel, in grote steden kennen mensen hun buren niet en één op de drie mensen is eenzaam. Door het gebrek aan contact worden mensen vervolgens weer angstig en wantrouwend voor elkaar. Want is het onbekende niet altijd enger dan het bekende?

 

Bij Bloemen Voor stimuleren we contact met vreemden door het geven van een bloemetje. Voor meer aandacht, contact én natuurlijk plezier. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat mensen gelukkig worden van contact met vreemden. De mate waarin mensen geluk ervaren wanneer zij met een vreemde praten is soms zelfs even groot wanneer zij contact hebben met een nauwere sociale relatie, zoals bijvoorbeeld een gesprek met je broer of moeder. Ons doel is dat iedereen in 2020 een bosje bloemen aan een vreemde heeft gegeven. We hopen op deze manier Nederland een stukje liever, kleurrijker en gelukkiger te maken. 

Wat komt er nog meer bij kijken?

!.

En er zijn nog meer pluspunten wanneer je een bloemetje aan een onbekende geeft. Zo geef je naast een bloemetje soms ook een luisterend oor en geef je een herinnering aan jezelf en aan een ander. Ook is een bloemetje een ideaal 'excuses' om het gesprek met mensen aan te gaan en ontmoet je mensen die je anders niet zo snel zou ontmoeten. Door het geven van een bloemetje aan een vreemde verbreed je je horizon en het is een ideale manier om uit je comfort zone te komen. 

Wie krijgt een bosje bloemen?
Om bloemen te krijgen hoef je niet iets goeds te doen of iets vreselijks te hebben meegemaakt. Mensen krijgen de bloemen zomaar.


Wil je op de hoogte blijven van alle bloemenverhalen? Like bloemen voor op Facebook of Instagram.

Liefs,

Anne